Sabtu, 23 Jun 2012

:: mEnjAgA hAtI ::


masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

reff:
biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjaga, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

repeat reff
andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

repeat reff [3x]
sejujurnya diriku masih mengharapkanmu


Selasa, 19 Jun 2012

: LaGu sEpEnUh hAtI UnTuK aWk Z.N :

Bagaimana harusku luahkan
Perasaanku padamu
Yang selama ini ku pendamkan
Dalam diam ku

Sukarnya ku berterus-terang
Tentang perasaan ini
Bimbang seandainya tak kau terima
Musnahlah harapanku ini

Bagaimana harus aku menghadapi
Semua itu
Sedangkan ku menyintaimu sepenuh hati
Tak mudah untukku melupakan dirimu
Kau bagiku
Segala-galanya

Pada yang Maha Kuasa
Ku panjatkan doa
Moga dibukakan pintu hatimu
Kan ku buktikan kejujuran cintaku
Jangan biarkan keraguan
Menghantui jiwamu
Dalam ku menanti semua kepastian
Dari bibirmu oh kasih

Kasih dan sayang
Cinta dan rindu
Tersemat di jiwaku
Usah biarkan ku kecewa
Membalut luka
Agar kau mengerti
Yang selama ini
Aku menyintaimu


UPDATE BY : eyda dayah

Ahad, 17 Jun 2012

:: aNdAi dIa jOdOh Ku ::

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

:: rEsEpI kEk cOkLaT ::

tweett.. tweet..
ni lagi satu benda yang saya nk share dengan anda- anda semua.. cara -cara nk buat kek coklat.. my hobby is cooking.. and now saya suke wat kek. i dont know why.. haha maybe si dia suka makan kek coklat.. :D

Resepinye: 
Bahan A. 
1 cawan air 
1 cawan coklat / koko (Van Hountan) 
1/2 cawan gula halus 
Bahan B. 
250 gm Buttercup (1 Ketul la..) 
2 cawan gula halus 
2 cawan tepung kek 
6 biji telur ayam 
1 sudu teh vanilla 
Cara-caranya..
 
Bahan A. 
1. Bahan A disatukan & diletakkan ke dalam periuk 
2. Panaskan di atas api yang kecil. 
3. Kacau sehingga ia likat 
4. Biarkan seketika (Bagi ia sejuk daa...) 

Bahan B. 
1. Pukul butter sama gula hingga kembang 
2. Masukkan telur satu persatu & pukul lagi.. 
3. Masukkan esen vanila 
4. Masukkan tepung kek berselang seli dengan bahan A tadi 
5. Kacau hingga sekata 
6. Masukkan dlm loyang & bakarlah dgn api yg sederhana 
Untuk Hiasan 
Coklat masakan cair di sapu atas kek yg telah masak tu & 
taburlah coklar rise pula kat atasnya.... 

Macam mana ???Okey tak ???Trylah yek...Kek nie kalau simpan lagi lama...lagi sedap tau...tapi janganlah sampai berbulan-bulan lak....Try your Best!!!

: iSrAk mIkrAj ::


:: kEiNdAhAn bUnGa rOs::

~ lately i dont know why saya suke sangat bunga ros.. saya rasa bunga ros ni sangat cantek, unik., and nyaman sesangat.. so.. bila dah suke tu opkos la  saya earch sal benda ni kan.. so,, hari ni.. saya nk kongsi dengan anda-anda semua pasal bunga ros.. ~

BUNGA mawar atau ros daripada keluarga Rosaceae bukan saja dijadikan pokok hiasan laman, malah bunga itu meraih permintaan tinggi di pasaran global kerana digemari pelbagai bangsa di dunia.
Ros daripada spesies induk diklasifikasikan sebagai baka liar yang tumbuh menerusi habitat asal membabitkan lebih kurang 150 jenis. Lazimnya, spesies ini berbunga sederhana dan tunggal (hanya sekuntum bagi setiap dahan). Ia sesuai digunakan sebagai tanaman koleksi, pagar atau dijadikan pokok hiasan latar belakang.

Ros kono pula dikenali sebagai `garden roses’ membabitkan semua jenis yang ditemui, diidentifikasi dan diperkenalkan sebelum munculnya spesies hybrid tea pada 1867.

Ros moden pula adalah spesies yang ditemui selepas 1867 yang dikategorikan sebagai hybrid tea, polyantha, floribunda, mirrianture rose dan bush rose (mawar belukar). Dipercayai terdapat 250 spesies genus Rosa sp di seluruh dunia.
Ros daripada spesies Floribunda lazimnya memiliki beberapa kuntum bunga pada satu tangkai. Warnanya kurang menarik dan tidak mampu bertahan dalam tempoh lama.
Serlahan ranggi warna oren dikenali sebagai Mercedes dan Gabriella, manakala Queen Silvia dan Selvanila dalam serlahan merah dan Laminuette dengan serlahan campuran.


Pokok Hybrid tea yang khusus untuk keratan bunga menyerlahkan susunan ranggi yang terang seperti Samantha, Visia, Christian Dior, Mister Lincon dan First Red dalam serlahan merah yang menarik.
Lady Rose, Peace, Helmet Schmidt dan Dukat berwarna oren; Alsmear Gold, Texas, Golden Times, Amber Queen, Etna dan Esmeralda dengan warna kuning; Sinia, Hara dan Noblesse dengan serlahan warna merah jambu; Tineke berwarna putih dan jingga bagi mawar yang bernama Maddelon.

:: rasa nya itu je kowt.. semoga ilmu yang dikongsi ni dapat menambahkan lagi ilmu pengetahuan anda- anda semua..:) ::

adakah aku yang akan menjadi imammu??


UPDATE BY : zaidi nawi